Hossa avizuje prekvapenia. Vyhrať môže ktokoľvek, súhlasí Tatar

Ak sa sezóna NHL skutočne obnoví, bude to vo formáte play-off, do ktorého bude zapojených 24 tímov, ktorých mužstva budú zdravé, ale po mesiacoch pasivity nerozohrané. To dohraniu sezóny pridáva na nepredvídateľnosti, o ktorej pre denník Šport hovorili aj Marián Hossa a Tomáša Tatar.

„Ak sa fakt začne takto hrať, bude to veľmi zaujímavé pre fanúšikov. Každý bude chcieť vidieť, ako sú hráči pripravení po dlhej pauze. Určite príde aj k prekvapeniam,” povedal Hossa.

Aktívne sa špeciálne play-off môže dotknúť Tatara, ktorého Montreal by sa do bežného play-off nedostal, ale pri tom rozšírenom dostane šancu zapojiť sa do predkola ako 24. tím ligového poradia.

„Zmestili sme sa tesne do dvadsaťštvorky. Snažili sa vymyslieť čo najférovejší a najatraktívnejší formát. Máme z toho radosť,“ skonštatoval Tatar, ktorého by v prípade obnovenia ročníka čakala v predkole séria proti Pittsburghu.

„Určite by to bolo zaujímavé. Dupľom teraz, keď všetci začnú od nuly. Ukáže sa, ako kto pracoval, lebo doba v kempe bude krátka. Bez divákov na neutrálnom klzisku môže vyhrať ktokoľvek.“

Tatar odhaduje, že NHL aj Hráčsku asociáciu čaká náročné obdobie, počas ktorého budú pracovať na podrobnostiach bezpečného dohrania sezóny. Odhaduje, že to potrvá ešte mesiac alebo dva. Na to, že nedávne rozhodnutie je len „prvý krok“ upozorňuje aj Hossa.

„Je super, že NHL chce pokračovať v sezóne. Spravili prvý krok, ale zatiaľ ostáva veľa nezodpovedaných otázok – kde sa bude hrať, kedy sa začnú tréningové kempy, v akých mestách aj arénach a za akých podmienok. Uvidíme, ako sa so všetkým liga popasuje,“ poznamenal.

Otáznik visí aj nad takými kľúčovými otázkami, ako je výber dejiska zápasov či spôsob prepravy hráčov do klubov, ktoré sa riešia na dennej báze. Hráči sa tiež musia pripraviť na to, že zvyšok ročník a potenciálne aj ten ďalší budú iné, na aké sú zvyknutí.

„Vnímame to aj v e-mailoch, ktoré dostávame od vedenia ligy a NHLPA. Záleží, kedy sa dohrá starý ročník. Možno sa potom začne v decembri, alebo až po Novom roku. Prvoradé je pre všetkých dokončiť rozohranú sezónu,“ uviedol Tatar, ktorý už tento týždeň začal aj s korčuľovaním na ľade.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL