Senators by mohli vymenovať nového kapitána. Dostane dôveru hviezdny mladík?

Tím Ottawa Senators nemá kapitána od 13. septembra 2018, kedy bol obranca Erik Karlsson vymenený do San Jose. Pred novou sezónou by sa to však mohlo zmeniť. Hlavný tréner D.J Smith avizuje, že by v nej už niekto na drese „céčko“ mohol mať.

„Rozprávali sme sa o tom trochu (s generálnym manažérom Pierreom Dorionom). Budú sa musieť urobiť ťažké rozhodnutia. Budú na to pripravení? Je ten čas teraz? Bude to o rok? Bude to niečo, o čom budeme diskutovať ešte aj v lete. Dôležité je, aby ste sa uistili, že ten hráč bude na to pripravený a že nie je priskoro,“ povedal Smith pre Ottawa Sun.

Ottawa v tejto sezóne využila štyroch alternatívnych kapitánov – spočiatku Jean-Gabriela Pageaua, Marka Borowieckiho a Rona Hainseyho. Keď bol Pageau vymenený, pozície sa chopil aj hviezdny mladík Thomas Chabot.

Práve dvadsaťtriročný obranca, ktorý zaznamenal 39 bodov (6+33) v 71 zápasoch pri priemernom čase 26:00 trávenom na ľade, sa po podpise osemročnej zmluvy v hodnote 64 miliónov amerických dolárov javí ako favorit.

„Ak ten hráč nebude na to pripravený, mohlo by to ovplyvniť jeho hru. Kapitán musí byť človek, ktorého hra nekolíše na základe stavu zápasu a toho, ako hráme. Je to niečo, o čom budeme s Pierreom a manažmentom debatovať a potom urobíme rozhodnutie,“ poznamenal Smith.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL