Lundqvist prehovoril o ťažkej situácii: Ukončí v dohľadnom čase kariéru?

Tím New York Rangers dal v tejto sezóne šancu šikovnému mladíkovi v maske Igorovi Šesťorkinovi, ktorý sa razom stal jednotkou tímu. To posilnilo reči o tom, či sa neblíži koniec Henrika Lundqvista, ktorý bol dlhé roky neohrozeným kráľom bránkoviska „Blueshirts“.

Rangers majú v prvom tíme troch brankárov, keď spomínané duo dopĺňa aj Alexandar Georgiev. Lundqvist z nich troch má najhoršie štatistiky – 90,5% úspešnosť zákrokov a priemer 3,16 inkasovaného gólu na zápas. Štatisticky je to jeho najhoršia sezóna v kariére.

Aj napriek tomu tridsaťosemročný Švéd, ktorý má zmluvu s „cap-hitom“ 8,5 milióna amerických dolárov platnú ešte pre budúci ročník, s kariérou končiť ešte naplánuje. Momentálne sa koncentruje na možné predkolo proti Caroline, ktoré nebude bodkou jeho kariéry.

„Koncentrácia je teraz na tréning a toto leto. Teraz si po to pôjdeme. Cítim, že to v sebe mám – aby som v NHL odchytal ešte niekoľko ďalších rokov. Som o tom presvedčený! Je jasné, že premýšľam o tom, ako veľmi milujem hokej a ako dlho si myslím, že v tom budem ešte pokračovať alebo ako dlho budem ešte chcieť hrať. Uvedomil som si tiež, že sa až tak dopredu pozerať nemôžem,“ povedal Lundqvist pre Göteborgs-Posten.

Dôležité však bude aj to, ako k nemu pristúpi samotný klub. Jeho zmluva bude totiž veľkou záťažou, najmä, ak teraz platový strop neporastie. Už len tieto reči však jedného z najlepších brankárov všetkých čias veľmi netešia. Ťažkú situáciu, v ktorej sa ocitol, si plne uvedomuje.

„Nie som slepý. Myslia dopredu. Je tam veľa kúskov, ktoré vstupujú do budovania tímu teraz, ale aj v budúcnosti. Musíte mať trochu rozšírený pohľad na vec. Samozrejme, je sklamaním nechytať tak často, ako chcete. V tom tkvie to sklamanie. Smeruje viac... nie k Rangers, ale viac k tomu, že sa to tak stalo. A ak by som nebol sklamaný, potom by som sa predáva lacno. Ja chcem chytať, chcem podávať kvalitné výkony. Ak nebudem môcť, tak budem sklamaný,“ dodal Lundqvist.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL