Prieskum: Fanúšikom príliš nevadí, ak by sa NHL nehrala v Kanade

Hokejoví fanúšikovia by sa v lete mohli dočkať návratu hokejovej akcie v podobe play-off NHL. Hrať by sa malo v dvoch mestách, ale hrozí, že ani jedno z nich nebude v Kanade. Čo na túto skutočnosť hovoria fanúšikovia?

Menej ako štvrtina z opýtaných v nedávnom prieskume agentúry Leger a spoločníci tvrdí, že je veľmi dôležité, aby kanadské mesto hostilo zápasy play-off. Pre 47 percent z nich však nie je vôbec dôležité, aby sa puk vhodil aj v kanadskej aréne.

Prieskum sa uskutočnil koncom mája, pričom sa do neho zapojilo 1536 Kanaďanov a 1002 Američanov vo veku od 18 rokov. A ako by vyzerali výsledky, ak by sa vyfiltrovali len pre kanadskú vzorku?

Z kanadských respondentov 44 percent považovalo za dôležité, aby sa hral v lete hokej aj v ich krajine. Z nich len 24 percent označilo možnosť, že je to pre nich veľmi dôležité. Až 35 percent opýtaných Kanaďanov tvrdilo, že to nie je vôbec dôležité, 12 percent sa prikláňalo k možnosti „celkom nedôležité“ a zvyšok sa nevedel vyjadriť.

V súvislosti s hostením zápasov play-off sa spomínali aj kanadské mestá Vancouver, Toronto a Edmonton. NHL však vyhlásila, že by im v tom mohlo zabrániť nariadenie kanadskej vlády o povinnej 14-dňovej karanténe pre ľudí vstupujúcich do krajiny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL