Musia Oilers predĺžiť zmluvu s Nugent-Hopkinsom čím skôr?

Allan Mitchell z The Athletic poukazuje na to, že tím Edmonton Oilers by sa mohol zahrávať s ohňom, ak by absolvoval ďalšiu sezónu bez toho, aby si najskôr upísal útočníka Ryana Nugent-Hopkinsa.

Nugent-Hopkins je síce v úzadí Connora McDavida a Leona Draisaitla, a má občas problémy s dlhodobým držaním výkonnosti, ale máva obdobia, v ktorých ukazuje, že dokáže byť hráčom s priemerom bod na zápas. Momentálne poberá šesť miliónov dolárov ročne a predstava vyššieho platu je niečo, čomu sa fanúšikovia Oilers vysmejú.

„Či nie je vtipné je jeho potenciálna hodnota pre iné tímy. Vydarená sezóna 2020/21 by mohla z jeho nového kontraktu urobiť bolehlav pre generálneho manažéra Kena Hollanda. Cap-hit pre 60-bodového obojsmerného útočníka ja jedna vec. Ale čo ak bude mať za sebou v 28 rokoch 80-bodovú sezónu?“ poznamenal Mitchell.

Nugent-Hopkins chytil v tejto sezóne formu v januári a ak príde na to, ako si ju udržať dlhodobo, tak sa z neho môže stáť hráč, ktorého cena by vystrelila raketovo hore.

„Ak by Holland mohol podpísal s Nugent-Hopkinsom šesťročnú zmluvu za 45 miliónov dolárov (7,5 mil. ročne), mal by to urobiť cez toto leto?“ pýta sa Mitchell, ktorý upozorňuje, že by do hry mohli vstúpiť aj iné tímy. „Čo ak bude treba sedemročnú zmluvu za 56 miliónov dolárov, aby udržali Nugeho od Canucks, Rangers alebo iného tímu NHL?“

Nugent-Hopkins sa v roku 2011 stal draftovou jednotkou. Celú kariéru strávil v Edmontone, ktorého dres si obliekol v 604 zápasoch. V nich si pripísal 443 bodov za 169 gólov a 274 asistencií. V 65 dueloch tohto ročníka nazbieral 61 bodov (22+39).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL