NHL oznámila podrobnosti toho, ako bude vyzerať play-off po predkole

Už dlhšie je známe, že prípadné play-off v tejto sezóne bude vyzerať inak. Zapojí sa doň 24 tímov, z ktorých 16 si zahrá v kvalifikačnom predkole. Kým jeho podrobnosti boli známe, zvyšok play-off spoznalo svoje špecifiká až vo štvrtok.

Kým v predkole zabojujú tímy v ôsmich sériách hraných na tri víťazné zápasy o miesto v prvom kole, popredné štyri tímy z každej konferencie medzi sebou odohrajú vzájomné zápasy, vďaka čomu sa určí ich poradie pre nasadenie do prvého kola.

V každom kole sa bude stretávať krížovým spôsobom najvyššie nasadený tím s tým najhorším a podobne. Určí sa to na základe poradie v tabuľke konferencie pred každým kolom.

Pôjde teda o spôsob nasadzovania, ktorý sa využíval pred zmenou play-off v roku 2013. Vyššie nasadený tím v sérii bude zároveň bežným spôsobom považovaný za domáci v zápasoch 1, 2 ,5 a 7. Ako teda z toho vyplýva, všetky série od prvého kola až po finále sa budú hrať na štyri víťazné zápasy.

Ako už vieme dlhšie, vo Východnej konferencii by sa do predkola nezapojili Boston, Tampa Bay, Washington a Philadelphia. Medzi sebou by v ňom bojovali: Pittsburgh s Montrealom, Carolina s Rangers, Islanders s Floridou a Toronto s Columbusom.

Na západe patria prvé štyri pozície St. Louis, Coloradu, Vegas a Dallasu. V predkole by sa tak stretli: Edmonton so Chicagom, Nashville s Arizonou, Vancouver s Minnesotou a Calgary s Winnipegom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL