Canucks nebudú mať priestor na naplnenie všetkých potrieb v obrane

Už niekoľkokrát sa hovorilo o tom, že tím Vancouver Canucks by si chcel vylepšiť svoju defenzívu. Teraz o tom hovorili aj dvaja odborníci z The Athletic, ktorý však poukázali aj na jeden potenciálny problém tímu.

Thomas Drance a Harman Dayal sa podpísali pod to, že Canucks hľadajú spôsoby, ako si vylepšiť obranu, no podľa nich nebude mať klub dostatok priestoru v platovom rozpočte na to, aby si ju vylepšil tak, ako by si prial.

Väčšou potrebou tímu je pravoruký obranca. Ako vhodní adepti boli vymenovaní: Tyson Barrie, Travis Hamonic, Radko Gudas, Dylan DeMelo, Justin Braun, Mark Pysyk, Tim Heed a Jan Rutta. Klub však bude musieť vytvoriť miesto pod platovým stropom, aby si ich mohol dovoliť.

V ideálnom svete by Canucks chceli získať aj ľavorukého obrancu. Tam však vzhľadom na obmedzený platový rozpočet a väčšiu potrebu získania pravorukého obrancu nedávajú, podľa Dranceho a Dayala, väčšie investície zmysel.

„S Alexom Edlerom a Quinnom Hughesom v poli na ľavej strane obrany Vancouveru, nebude dávať veľa zmyslu pre Canucks, aby venovali priestor v rozpočte a doláre zodpovedajúce úrovni neobmedzeného voľného hráča ľavorukému obrancovi,“ poznamenali.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL