Záujem na oboch stranách: Kedy si Canucks upíšu kľúčového obrancu?

Christopher Tanev chce podpísať novú zmluvu s tímom Vancouver Canucks a kanadský tím si chce udržať obrancu, ktorý by sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

„Som tu už 10 rokov a miloval som tu každú minútu. Určite existuje dôvera medzi mnou a vedením i majiteľmi, čo mi príde úžasné. Či to bude ešte jeden rok alebo mnoho rokov, rád by som tu strávil celú kariéru. Kto vie, čo sa stane, no ja to tu milujem a chcem tu zostať,“ povedal Tanev pre Sportsnet.

Tanev nazbieral 118 bodov (22+96) v 514 zápasoch NHL, ktoré odohral v drese Canucks od ročníka 2010/11. V tomto ročníku často tvoril pár s adeptom na Calderovu trofej, Quinnom Hughesom. Pripísal si 20 bodov (2+18) v 69 dueloch.

„Sú hráči, ktorí pomáhajú hráčom okolo seba, a povedal by som, že Chris Tanev je jedným z nich. Rád by som našiel spôsob, ako priviesť Chrisa naspäť, pretože si myslím, že je to dobrý líder a naši mladíci k nemu vzhliadajú. Pre Quinna Hughesa bol excelentným mentorom. Na ľade im to išlo spolu skutočne dobre. Myslím si, že si navzájom pomáhali, “ skonštatoval generálny manažér Jim Benning.

Tanev si je vedomý toho, že pre koronavírus a následne prerušenie ročníka bude trh s voľnými hráčmi tento rok odlišný. Tvrdí, že by mohol byť ochotný pristúpiť aj na jednoročnú zmluvu a svoju situáciu prehodnotiť znovu o rok. „Musíte sa vyrovnať s tým, čo vám príde do cesty,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL