Znižuje nádeje: Známy expert nevidí Chromiaka ani 2. kole draftu

Bez pochýb najväčšou slovenskou nádejou pred tohtoročným vstupným draftom NHL je Martin Chromiak, nedávno ohodnotený ako 10. najlepšie krídlo triedy. Vysoké nádeje však teraz trošku skresal Bob McKenzie z TSN.

Sedemnásťročný rodák z Ilavy začal tento ročník v Dukle Trenčín a v strede sezóny prešiel do zámorskej OHL. V prvom útoku Kingstonu, po boku Shanea Wrighta a Zayeho Wisdoma, odohral 28 zápasov so ziskom 33 bodov (11+22).

Chromiakovi vydarené pôsobenie v zámorí vynieslo 30. miesto v konečnom rebríčku korčuliarov zo Severnej Ameriky, ktorý vydala Centrálna skautingová agentúra (CSS). Skautov zaujali jeho hokejové IQ, ofenzívne inštinkty, strela či schopnosť dokončovať akcie vo vysokej rýchlosti.

Pri najoptimistickejších scenároch sa vyskytovali aj úvahy o tom, že by mohol atakovať prvé kolo draftu a v mock drafte The Hockey Writers mu patrilo 27. miesta. Väčšina ho však odhaduje skôr na 2. kolo, napríklad Dayton Reimer medzi 20. a 40. pozíciu, Ryan Kennedy na 32. miesto a Future Considerations s McKeen’s Hockey sa zhodli na 44. mieste.

McKenzie však teraz priniesol svoj rebríček, v ktorom zoradil nádejných mladíkov do prvých troch kôl vstupného draftu, ktorý ešte ani nevieme, ako a kedy sa uskutoční. Chromiak v ňom obsadil až 75. miesto, ktoré predstavuje širší stred tretieho kola.

V rebríčku renomovaného experta na prvých desiatich miestach figurujú: Alexis Lafreniere, Tim Stuzle, Quinton Byfield, Jamie Drysdale, Cole Perfetti, Lucas Raymond, Marco Rossi, Jake Sanderson, Alexander Holtz a Jack Quinn. Tiež v ňom nájdeme troch českých mladíkov – Jana Myšáka (34. miesto), Jana Bednářa (71.) a Jaromíra Pytlíka (74.).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 06. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL