Top hráči, ktorí budú môcť byť prvýkrát uvedení do Siene slávy v roku 2021

Nových členov Siene slávy, ktorí budú do nej uvedení v novembri tohto roka, už poznáme. Pomaly sa môžeme pozerať na skupinu ďalších veľkých osobností, ktorým by prestížna inštitúcia mohla otvoriť dvere.

V tomto roku do nej boli uvedení dvaja hráči, ktorí sa toho dočkali hneď pri prvej príležitosti – Marián Hossa a Jarome Iginla. Budúci rok bude prvý pre hráčov, ako sú Henrik a Daniel Sedinovci, Henrik Zetterberg a Rick Nash, ktorí majú najväčšie nádeje.

Dvojičky vstúpili do NHL spolu, spolu ju opustili a spolu budú uvedené aj do Siene slávy. Hoci nikdy nezískali Stanleyho pohár počas 17 sezón v drese Vancouveru, obaja získali trofej Arta Rossa, Trofej Kinga Clancyho, trikrát si zahrali v zápase hviezd a získali zlato na olympiáde i majstrovstvách sveta. Daniel tiež získal Cenu Teda Lindsaya a Henrik Hartovu trofej. Daniel si pripísal 393 gólov a 1041 bodov v 1306 dueloch, Henrik 240 gólov a 1070 bodov v 1330 stretnutiach.

Zetterberg počas 15 ročníkov NHL získal Stanleyho pohár i Trofej Conna Smythea. Jeho meno svieti aj pri Trofeji Kinga Clancyho. Verný Detroitu, ktorému robil aj kapitána, zaznamenal 337 gólov a 960 bodov v 1082 zápasoch. Je olympijským víťazom a má kompletnú medailovú zbierku zo svetových šampionátov.

Nash strávil v NHL 15 sezón a v šiestich z nich si zahral v zápase hviezd. Vyhral Trofej Mauricea Richarda a dokopy vyprodukoval 437 gólov a 805 bodov v 1060 zápasoch. Je dvojnásobným olympijským víťazom a trojnásobným medailistom z majstrovstiev sveta – raz dokonca získal aj zlato. Hrával za Columbus, ktorý z neho urobil draftovú jednotku, Rangers a Boston.

Za zmienku však stoja aj ďalší známi hráči, ktorí budú mať budúci rok od posledného zápasu v kariére tri roky, napríklad Mike Fisher, Brian Gionta, Scott Hartnell či Patrick Sharp. Zo žien stojí za pozornosť Caroline Ouelletteová.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL