Kontroverzná draftová lotéria? Katastrofa, tvrdí agent

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL konala draftová lotéria, ktorá mala rozhodnúť aj o tom, ktorý tím si bude tento rok z prvého miesta vyberať Alexisa Lafrenierea. To sme, žiaľ, nespoznali. Výsledky nepotešili fanúšikov Detroitu a aj Ottawa mohla dopadnúť lepšie.

Odporúčame:
Lafreniere a tí druhí: Top 10 nádejí tohtoročného draftu

Tak ako môže byť tohtoročné play-off mimoriadne nepredvídateľné a bezprecedentné, tak dopadlo aj piatkové losovanie. Najväčšie šance na víťazstvo v ňom mala Ottawa, keďže vlastnila aj voľbu San Jose. Druhé najväčšie šance mal Detroit, ktorý skončil v ligovom poradí posledný. Do žrebovania bolo zaradených aj osem miesteniek pre tímy, ktoré vypadnú z predkola play-off.

A práve takáto miestenka vyhrala lotériu napriek tomu, že mala len 2,5% šancu. Kto nakoniec bude vyberať na drafte z prvého miesta tak rozhodne druhá fáza lotérie, ktorá sa uskutoční po kvalifikačnom predkole. Zahrnuté do nej budú tímy, ktoré nepostúpia do prvého kola play-off. Ak by sa predkolo neuskutočnilo, do losovania by sa s rovnakými šancami zahrnulo ďalších osem tímov v inverznom poradí (od najhoršieho po najlepší).

Na druhé miesto žrebovanie vyšvihlo Los Angeles Kings, ktoré malo štvrtú najvyššiu šancu na výhru. Ottawa nakoniec obsadila tretie a piate miesto, hoci jej loptičky mali 2. a 3. najvyššiu šancu – vyššiu voľbu pritom získalo vďaka zisku voľby San Jose pri výmene Erika Karlssona. Detroit obsadil štvrté miesto, šiesty skončil Anaheim a po ňom nasledovali New Jersey s Buffalom.

Takto vyzerá poradie:

1. Miestenka pre neúspešný tím z predkola
2. Los Angeles Kings
3. Ottawa Senators (získané od San Jose Sharks)
4. Detroit Red Wings
5. Ottawa Senators
6. Anaheim Ducks
7. New Jersey Devils
8. Buffalo Sabres

Internet reaguje

„Padnem od smiechu, každý tím sa pokúsi prehrať predkolo,“ skonštatoval Pete Blackburn zo CBS Sports.

„Toto bol najhorší možný scenár pre NHL,“ poznamenal Bruce Garrioch z Ottawa Sun.

„Záhadný tím získa Lafrenierea. Totálny výsmech. Totálna hanba. NHL by sa mala za seba hanbiť,“ povedal Steve Warner v minulostí známy aj z TSN.

„Draftová lotéria 2020 bude kritizovaná dlhý, dlhý čas. Dlhý čas,“ napísal Brad Galli z WXYZ Detroit.

„Toto dáva najväčší zmysel v roku 2020, v ktorom žijeme,“ poznamenala Amelie Benjaminová z ligovej stránky.

„Dosiahli sme vrchol NHL. Prázdne miesto vyhralo draftovú lotériu,“ myslí si Rich Hammond z The Athletic.

„Hádam, že teraz sa 100% vraciame k hraniu (smajlík plačúci od smiechu),“ napísal útočník Rangers Ryan Strome

„NHL sa podarilo nemožné. Zostrojila systém, ktorému nikto nerozumie, aby skončila s víťazom, ktorého nikto nepozná,“ skonštatoval Dean Brown z TSN 1200.

„Z draftovej lotérie sa stala neospravedlniteľná katastrofa. Bettman ignoruje generálnych manažérov na vlastnú škodu. Prečo nepočkať do konca kvalifikačného kola, aby sa uskutočnila lotéria? Dávalo by to viac zmyslu. Hlúposť pokračuje...,“ myslí si známy agent Allan Walsh.

„Koľko fanúšikovských základní bude teraz priať svojmu tímu, aby prehral kvalifikačné predkolo? Museli by ste skončil na 30. mieste po 82-zápasovej sezóne, aby ste mali skoro rovnaké šance, ako budete mať teraz prehraním série na tri víťazné zápasy,“ skonštatoval Frank Seravalli z TSN.

A takto to zhrnul tím Columbus Blue Jackets:

pic.twitter.com/6k3VQyt3Ez

— x-Columbus Blue Jackets (@BlueJacketsNHL) June 27, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL