NHL a Hráčska asociácia sú vraj blízko k novej kolektívnej dohode

Národná hokejová liga a Hráčska asociácia NHL (NHLPA) počas prerušenia sezóny intenzívne pracovali aj na predĺžení platnosti kolektívnej zmluvy. A podľa Grega Wyshynskiho z ESPN už majú k dohode veľmi blízko.

NHL a NHLPA sú blízko k spečateniu dohody, ktorej súčasťou budú riešenia znižujúce vplyv pandémie koronavírusu na ligové príjmy. Dohoda by na súčasnú kolektívnu zmluvu nadväzovala zhruba šesťročným obdobím.

Hlasovať o nej budú v dohľadnej dobe všetkých viac ako 700 hráčov patriacich do asociácie. Tí zároveň budú hlasovať aj o protokole reštartu sezóny s rozšíreným play-off s 24 účastníkmi, ktoré by sa malo uskutočniť v lete.

Súčasťou dohody bude to, že v nasledujúcich troch sezónach zostane platový strop na úrovni 81,5 milióna amerických dolárov. Riešil sa aj escrow systém, ktorý bude v prvých dvoch rokoch platnosti dohody ohraničený na úrovni 20 percent. Obe strany súhlasia aj s ukrojením 10 % z platu každému hráčovi, pričom tie by sa hráčom vrátili v budúcnosti pri nižšom podiele escrow.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL