Mohol by byť DeBrusk na odchode z Bostonu?

Joe Haggerty z NBC Sports verí, že Jake DeBrusk by mohol byť na odchode z tímu Boston Bruins pre výšku finančnej odmeny, ktorú by mal dostať ako dvadsaťtriročný obmedzený voľný hráč.

Podľa zámorského novinára by mal DeBrusk žiadať 4,5 až 5,5 miliónov amerických dolárov ročne, na čo by Bruins pri potrebe podpísať zmluvy s Toreym Krugom, Zdenom Chárom a ďalšími hráčmi nemali mať priestor.

Vedenie Bostonu by pritom mohlo využiť túto situáciu na výmenu, ktorou by získalo kvalitnejšiu protihodnotu skôr, ako by hráčova produktivita poklesla. Najmä, ak by si muselo vyberať medzi ním a Krugom.

„V týchto dňoch bude DeBrusk žiadať veľký nárast v plate až na úrovni 4,5-5,5 milióna amerických dolárov v ročnom plate. Stále sa pritom celkom nevyvinul v útočnú hrozbu pre druhý útok s konzistentnou produkciou,“ poznamenal Haggerty.

„Ak by bol čas, kedy vymeniť DeBruska pri obmedzeniach vyplývajúcich z platového stropu, tak by to bolo teraz, kým môžete dostať späť protihodnotu blízku maximálnej hodnote mladého, stále sa rozvíjajúceho sa hráča.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL