Zostane nakoniec Lehner vo Vegas a odíde Fleury?

Sean O’Leary sa pozrel na najlepších brankárov, ktorí by sa po tejto sezóne mohli stať neobmedzenými voľnými hráčmi. Na čele bol Robin Lehner z Vegas Golden Knights. Označil ho však za zaujímavý prípad, pretože nie je vylúčené, že nakoniec v Nevade zostane.

O’Leary rozmýšľa, či by Golden Knights neobrátili očakávania a nevymenili Marc-Andre Fleuryho, ak by Lehner potvrdil svoje lepšie čísla v play-off.

V troch zápasoch po výmene mal Švéd 94% úspešnosť zákrokov a priemer 1,67 inkasovaného gólu na zápas. V 33 dueloch pred ňou kryl 91,8 % striel a v minulej sezóne 93 % striel. Medzitým Fleury kryl v tomto ročníku 90,5% striel a inkasoval v priemer 2,77 gólu na zápas, vlani mal 91,3% úspešnosť zákrokov.

Podľa O’Learyho by tento scenár nebol nepredstaviteľný aj vzhľadom na to, že Fleury má 35 rokov a Lehner je o sedem rokov mladší.

Nebude ho však ľahké zrealizovať, pretože Lehner bude žiadať peňazí a Fleury má sedemmiliónový „cap-hit“, ktorý bude platiť ešte dve sezóny. Okrem toho má aj klauzulu, ktorá mu umožňuje vypísať 10 tímov, do ktorých by neakceptoval výmenu. Ideálne by bolo udržať si oboch, ale to sa nezdá pravdepodobné.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL