Nový tréner Devils? Ruff by mohol byť aj pri veľkej konkurencii favoritom

Pred niekoľkými dňami sa odhalilo, že na pozíciu hlavného trénera tímu New Jersey Devils je zvažovaný aj súčasný asistent trénera New Yorku Rangers, Lindy Ruff. Uvidíme jeho návrat k najvyššej trénerskej pozícii?

Medzi kandidátov na uvoľnený post v Newarku patria aj tréneri, ako Peter Laviolette, Gerard Gallant, Mike Babcock, John Stevens či Bruce Boudreau. Ide o silnú konkurenciu a nevyzeralo, že by bol Ruff medzi nimi favoritom. V skutočnosti by ním však byť mohol.

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet tvrdí, že Ruff má legitímnu šancu stať sa trénerom New Jersey. Klub stále hľadá aj generálneho manažéra a kandidáti z externého prostredia by radi mali svoje slovo pri výbere trénera.

Ani to by však nemuselo Devils zabrániť v tom, aby si najskôr najali hlavného trénera. Pár ľudí Friedmanovi povedalo, že Ruff bude mať medzi kandidátmi silnú pozíciu bez ohľadu na to, čo sa udeje pri hľadaní generálneho manažéra.

Ruff bol v minulosti 15 rokov hlavným trénerom Buffala a ďalšie štyri strávil v tejto pozícii v Dallase. Celkovo má za sebou 1493 zápasov, v ktorých nazbieral 736 víťazstiev. V roku 2006 získal Cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny. Ruff tiež viedol svoje tímy v 120 zápasoch play-off, v ktorých dosiahol bilanciu 66-54.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL