Prirovnávajú ho k Makarovi: Draftuje Detroit nakoniec obrancu?

Tím Detroit Red Wings sa pri tohtoročnej draftovej triede zameriaval na hráčov, ako sú Alexis Lafreniere, Quinton Byfield a Tim Stützle s predpokladom, že budú vyberať z prvých troch miest. Po draftovej lotérii to však už platiť nebude.

Ansar Khan z MLive tvrdí, že „Červené krídla“ by mohli zmeniť svoju stratégiu po tom, čo im draftová lotéria vyniesla až štvrtú voľbu na drafte. Verí, že by nakoniec vôbec nemuseli draftovať útočníka.

Podľa Khana by pre tím dávalo najviac zmysli vybrať si najlepšie hodnoteného obrancu, ktorým je Jamie Drysdale. Tím by malo povzbudiť aj minuloročné rozhodnutie vybrať si zo šiesteho miesta namiesto centrov Dylana Cozensa či Trevora Zegrasa radšej obrancu Moritza Seidera, ktoré sa zatiaľ ukazuje ako rozumné.

Organizácia má dobré jadro útočníkov do 25 rokov s hráčmi, ako sú Dylan Larkin, Anthony Mantha, Tyler Bertuzzi či Robby Fabbri. Zároveň má aj celkom dosť nádejí medzi útočníkmi, ako sú Filip Zadina, Jevgenij Svečnikov, Michael Rasmussen či Joe Veleno. Medzi obrancami po Seiderovi taká sila chýba.

Ak by sa však Red Wings nakoniec nerozhodli ísť cestou Drysdalea, osemnásťročnej hviezdy Erie Otters z OHL prirovnávanej aj ku Calemu Makarovi z Colorada, medzi útočníkmi by mohli tím zaujať centri Cole Perfetti a Marco Rossi, ako aj krídelníci Lucas Raymond, Alexander Holtz či Jack Quinn.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 06. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL