V zámorí sa konal Import Draft: Vybraní boli deviati Slováci, prvý z 3. miesta

V utorok sa pod hlavičkou CHL uskutočnil každoročný Import draft, na ktorom si tímy z juniorských líg OHL, QMJHL a WHL vyberajú hráčov spoza hraníc Severnej Ameriky. Tento rok na ňom zaznelo aj deväť slovenských mien.

Draftovou jednotkou sa stal ruský útočník Matvei Petrov, ktorého si vybralo North Bay. Český brankár Jan Bednář zase zaujal Acadie-Bathurst. Potom už prišlo prvé meno hráča spod Tatier – slovenskou jednotkou sa stal obranca Oliver Fatul, po ktorom z tretej pozície siahlo Swift Current z WHL.

Po sedemnásťročnom rodákovi z Bratislavy boli v prvom kole vybraní aj útočník Alex Géci (7. miesto, Sarnia/OHL), obranca Samuel Kňažko (21., Seattle/WHL), obranca Dávid Mudrák (37., Oshawa/OHL) a útočník Matej Kašlík (47., Chicoutimi/QMJHL).

V druhom kole prišli na rad aj obranca Andrej Golian (69., Tri-City/WHL), obranca Marko Stacha (90., Vancouver/WHL), útočník Dominik Jendek (91., Sudbury/OHL) a brankár Eugen Rabčan (102., Winnipeg/WHL).

Mudrák, Golian, Jendek a Rabčan sú ročníky narodenia 2001, Géci 2003 a zvyšok 2002.

Z celkových 120 pozícii bolo 60 tímami využitých len 66. Najviac draftovaných hríčov pochádzalo z Ruska – 15. Nasledovalo Česko s 13, Slovensko s 9, Bielorusko a Fínsko s 8, Švajčiarsko so 4, Švédsko s 3, Dánsko a Lotyšsko s 2 a po jednom mali aj nemecko so Slovinskom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL