Účasť hráčov na ZOH 2022 sa už vraj nezvažuje

V roku 2018 vedenie NHL neumožnilo svojim hráčom reprezentovať svoje krajiny na Zimných olympijských hrách. Vyzerá to tak, že olympijský turnaj v roku 2022 bude mať rovnaký osud.

V súčasnosti NHL rokuje s Hráčskou asociáciou aj o novej podobne kolektívnej dohody, pričom sa rieši aj medzinárodný kalendár. Bob McKenzie z TSN tvrdí, že momentálne sa už účasť hráčov na Olympiáde ani nezvažuje.

Vedenie Medzinárodnej hokejovej federácie však chce počkať na rozhodnutie vedenia NHL a stále sa nevzdáva nádeje. Verí však, že ak by bolo rozhodnutie negatívne, stále by sa mohli fanúšikovia tešiť na zaujímavý turnaj.

„Boba máme radi, ale necituje nič oficiálne. Rozhodnuté ešte nie je,“ povedal prezident René Fasel pre Sports-Express. „Pre fanúšikov je absencia hráčov NHL na medzinárodných turnajoch zlá správa, ale spomeňte si na Pjongčang. Ten turnaj bol aj bez NHL úspešný. Pokiaľ hráči NHL neprídu ani nabudúce, čo s tým môžeme urobiť? Snáď do konca tohto roka alebo budúceho leta dostaneme jasnú odpoveď.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 06. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL