Vycúvajú hráči z návratu sezóny? Väčšina sa vraj vrátiť nechce

Podľa Erica Engelsa z televízie Sportsnet existuje pravdepodobnosť, že ak sa NHL oficiálne rozhodne dokončiť aktuálnu sezónu s play-off, niektorí hráči sa ho nezúčastnia.

„Počas posledných dvoch dní som sa rozprával s hráčmi z celej NHL, ktorí sú celkom znepokojení návratom k hraniu,“ poznamenal.

Jeden z hráčov mu vraj povedal, že asi 75 % hráčov sa vrátiť nechce. Na jednu stranu majú obavy nad finančným dopadom nedokončenia sezóny, no viac ich trápi možnosť nákazy alebo vážneho zranenia pred štartom budúcej sezóny 2020/21.

Niektorí hráči sú vraj frustrovaní, že im Hráčska asociácia nehovorí všetko, čo by potrebovali vedieť ohľadom bezpečnosti a jeden ju označil za „vtip“, pretože o jediné, čo sa stará, sú financie.

Napriek tomu však ďalší hráč verí, že nakoniec hráči návrat odsúhlasia. Doslova skonštatoval: „Každý bude hrať, nikto z toho nevycúva. Bonus za play-off bude vyšší ako kedykoľvek predtým, sú to peniaze zadarmo, ak budeme hrať. Hokej je odlišná kultúra ako iné športy. Nikto nevycúva.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL