Ako by mohla vyzerať nová zmluva Tuukku Raska?

Joe Haggerty z NBC Sports sa zamýšľal nad budúcnosťou brankára Tuukku Raska v Bostone. Ten sa na konci budúcej sezóny môže stať neobmedzeným voľným hráčom a pri nemennom platovom strope budú rokovania o novej zmluve zaujímavé.

Nie je to tak dávno, čo sa šírili špekulácie o tom, že by Rask mohol ukončiť aktívnu kariéru. On samotný však povedal, že ešte o konci kariéry seriózne neuvažoval. Dodal k tomu aj toto: „Viem, že cez toto leto budem môcť začať rokovať s Bruins o možnom predĺžení zmluvy. Keď ten deň príde, uvidíme, čo sa stane.“

Bruins majú momentálne na hráčov vynaložených zhruba 35 miliónov pre ročník 2021/22. Koľko zo zvyšných 52 miliónov amerických dolárov zoberie Rask je nejasné, ale podľa Haggertyho by mohla byť priechodná dvojročná zmluva v hodnote 5 miliónov dolárov ročne, ak by sa Fín rozhodol zostať.

Rask je s 291 výhrami najúspešnejším brankárom histórie Bruins a má aj najlepšiu kariérnu úspešnosť zákrokov – 92,2%. Aj v tejto sezóne mal skvelú formu, keď pri bilancii 26-8-6 kryl 92,9 % striel a inkasoval 2,12 gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 07. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL