Skúsia Canadiens zabojovať cez offer sheet o Dunna?

Arpon Basu z The Athletic nedávno čelil otázke, či by tím Montreal Canadiens nemohol zamerať svoju pozornosť na obrancu St. Louis Blues Vincea Dunna, ktorý sa môže stať obmedzeným voľným hráčom.

Canadiens majú minulosť, v ktorej sa viackrát pokúšali získať hráča cez tzv. offer sheet. Mohli by to urobiť aj tentoraz, keď vedia, že Blues by len veľmi ťažko mohli dorovnať ich ponuku pri komplikovanej situácii s platovým stropom?

„Rutherford sa vyjadril k možnosti offer sheet na Dunna minulý mesiac a úprimne, Blues by boli vo veľmi zložitej situácii, aby vyrovnali ponuku, ak by bola dostatočne lukratívna,“ skonštatoval Basu.

„Pri súčasnom nastavení kompenzácií by s ním Canadiens mohli podpísať zmluvu s ročným platom 4,2 milióna dolárov a to by ich stálo len voľbu v druhom kole draftu. Nie je pritom možné, aby boli Blues pripravený zaplatiť mu tak veľa, keďže ešte nemôže ísť ani na arbitráž. Canadiens by ho brali za hráča, ktorý je toho hodný. Bol by to risk, ktorý by stál za to.“

Dvadsaťtriročný Dunn bol draftovaný v roku 2015 z celkového 56. miesta a odvtedy odohral za Blues 224 zápasov, v ktorých zaznamenal 26 gólov a 56 asistencií. Vlani odohral aj 20 zápasov play-off so ziskom dvoch gólov a šiestich asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 07. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL