Predbežná dohoda je na stole: V istom bode umožní hráčom aj návštevu z rodiny

Vedenie NHL a zástupcovia Hráčskej asociácie NHL sa dohodli na predbežnej dohode týkajúcej sa tretej a štvrtej fázy návratového plánu. Informoval o tom Bob McKenzie z TSN, ktorý priniesol aj viac podrobností.

Konkrétny plán návratu bude musieť byť odobrený súčasne s novou kolektívnou dohodou, na ktorej podrobnostiach sa stále pracuje. Ratifikovať ich budú musieť Rada guvernérov a všetci hráči.

Pokiaľ ide o plán návratu, už teraz sú známe niektoré jeho body.

McKenzie informuje, že tréningové kempy budú obmedzené na 30 korčuliarov a neobmedzený počet brankárov. Do tretej fázy sa pritom zapoja len hráči, ktorí budú môcť hrať zápasy. Hráči, ktorí by chceli využiť klauzulu a nezapojiť sa do dohrávanej porcie sezóny, tak musia urobiť do troch dní od ratifikácie dohody.

Hráči, ktorí vstúpia do tretej fázy, budú musieť podstúpiť dôkladne lekárske vyšetrenie, ktorým budú v každom tíme asistovať aj špecialisti na infekčné ochorenia. Testy na koronavírus budú musieť absolvovať všetci členovia tímu 48 hodín pred návratom do klubového zariadenia a následne každé dva dni. Ak by výsledky testu neboli dostupné do 24 hodín, hráčovi nebude umožnený vstup do tréningového zariadenia, kým nedostane negatívny výsledok.

Frank Seravalli z TSN zase dodáva, že ak by si tím neudržal hráčov na uzde v rámci izolovaného prostredia, hrozila by mu finančnú pokuta a potenciálne strata draftovej voľby. Osoby, ktoré toto prostredie opustia, budú pri návrate musieť byť v karanténe a podstúpiť štyri negatívne testy na koronavírus za štyri dni, aby sa mohli znovu pripojiť k tímu.

Dvoma dejiskami play-off by mali byť Edmonton a Toronto, pričom od konferenčných finále bude jediným dejiskom Edmonton. V tomto bode sa už k hráčom budú môcť pripojiť aj rodinní príslušníci. Kvalifikačné predkolo by malo začať 1. augusta a víťaza Stanlehyo pohára spoznáme začiatkom októbra.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL