Byram sa pripojí k Avalanche, no tí si musia dávať pozor na jeho zmluvu

Nádejný obranca Bowen Byram neodohral v NHL ešte ani jeden zápas, ale tím Colorado Avalanche by ho mohol povolať, aby bol súčasťou jeho zostavy pre play-off. Informuje o tom Steve Ewen z Postmedia.

Mnoho iných tímov privedie do predkola play-off a samotného play-off aj neskúsených mladíkov, čo by mohlo byť príležitosťou aj pre štvrtého draftovaného hráča v roku 2019, aby zažil prvú akciu v rámci Národnej hokejovej ligy.

Devätnásťročný Kanaďan sa pripojí k Avalanche po vydarenej sezóne v juniorskej WHL, kde v drese Vancouveru Giants zaregistroval 52 bodov v 50 stretnutiach. Jeho stabilná pozícia v kanadskej reprezentácii, ktorá na juniorskom šampionáte získala zlato, jeho šanciam tiež neškodí.

Ewen si však nemyslí, že Byram dostane šancu hrať v drese Avalanche, pokiaľ si to nevyžiadajú okolnosti a nedôjde k dostatočnému počtu zranení v obrane, aby sa mu do nej otvorili dvere. Colorado si totiž musí dať pozor aj na jeho zmluvu.

„Byram pravdepodobne nebude hrať v tomto play-off, pokiaľ Avalanche nebudú mať veľa zranení. Mohol by odohrať deväť zápasov predtým, ako by začala platiť jeho trojročná nováčikovská zmluva,“ poznamenal Ewen.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL