Päť voľných hráčov, ktorých najviac poškodí stagnujúci platový strop

Trh s voľnými hráčmi sa nakoniec skôr či neskôr otvorí, ale bude iný, ako sa čakalo. Zvrat priniesla pandémia koronavírusu, ktorá bude mať ekonomické dôsledky aj na NHL a hráčov, ktorých čakajú podpisy nových zmlúv.

Pri bežných okolnostiach by sa počítalo s tým, že platový strop v budúcej sezóne porastie. Dokonca to tento rok malo byť celkom výrazne. Nakoniec však v najbližších ročníkoch zostane na úrovni 81,5 milióna amerických dolárov. Tímy tak budú menej ochotne míňať peniaze aj na voľných hráčov.

Ktorých hráčov tieto nešťastné časy poškodia najviac? Ryan Kennedy z magazínu The Hockey News si myslí, že týchto piatich:

Taylor Hall, Arizona – držiteľ Hartovej trofeje má stále len 28 rokov, je rýchly a šikovný. Po prvýkrát otestuje vody trhu s voľnými hráčmi. Koľko tímov mu však bude schopných dať 9 miliónov alebo viac dolárov ročne? A ešte pri dlhodobej zmluve? Sú tímy, ako Dallas a Vancouver, ktoré by si ho mohli dovoliť, ale bude to to, v čo Hall dúfal?

Alex Pietrangelo, St. Louis – v prvý deň po otvorení trhu by sa o jeho služby rozpútal obrovský boj, ktorý by vyústil v lukratívnu zmluvu. Teraz je relevantná skôr otázka, či nedá jedinému tímu, za ktorý doteraz hrával, zľavu a nezotrvá v ňom aj naďalej.

Jacob Markström, Vancouver – po skvelom ročníku si zaslúži veľký šek, no nájde tím, ktorý by mu bol ochotný dať veľký kontrakt alebo sa bude opäť musieť uspokojiť s krátkodobou zmluvou s nádejou, že sa časy zlepšia a on si udrží výkonnosť pred ďalším kontraktom?

Robin Lehner, Vegas – v uplynulých dvoch sezónach ukázal svoju hodnotu a pred ním stala dlhodobejšia lukratívna zmluva. V tomto roku by však rozhodnutie hľadať stabilitu mohlo opäť viesť k tomu, že zľaví zo svojich požiadaviek.

Sami Vatanen, Carolina – za normálnych okolností by bolo široké pole záujemcov o jeho služby, ale tento rok bude značne obmedzený. Možno nakoniec pôjde do tímu, ktorý nezíska Pietrangela, no jeho cena nebude ani v tom prípade taká vysoká, ako pôvodne mohla byť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL