NHL plánuje šesť zápasov denne. Ako bude riešiť dlhé predĺženia?

NHL si dala za cieľ začať s hraním zápasov play-off 1. augusta v dvoch dejiskách. Ako by to v praxi mohlo vyzerať? Lepšiu predstavu o potenciálnom rozpise sa snažil v utorok poskytnúť Bob McKenzie z televízie TSN.

Plánom ligy je podľa neho odohrať tri zápasy denne v jednom dejisku. Zápasy budú začínať vždy o 12:00, 16:00 a 20:00 miestneho času. Ak sa potvrdia Edmonton a Toronto, vďaka časovému posunu sa za deň odohrá šesť zápasov v šiestich rôznych časoch v priebehu 15 hodín – jeden začne každé dve hodiny.

Takáto šablóna bude nastavená aj pre televízne prenosy. Otázkou však je, čo sa stane, ak sa v zápase, ktorý nie je v rozpise posledný, bude hrať viac predĺžení.

McKenzie hovoril o tom, že zápasy najlepších štyroch tímov konferencie o nasadenie v prvom kole sa budú hrať podľa pravidiel základnej časti, takže s krátkym predĺžením a nájazdmi. Preto NHL pravdepodobne tieto zápasy naplánuje na prostredných 16:00, kým zvyšné dva časy budú určené pre predkolo. Prostredný zápas by sa tak v prípade predĺžení v prvom zápase mohol posunúť a do určitej hranice by nijak neovplyvnil posledný zápas dňa, pri ktorom už sa na dôsledky dlhého predlžovania myslieť nemusí, keďže ďalší duel sa odohrá až o 16 hodín neskôr.

Keď už sa dostaneme do play-off a nastala by taká mimoriadna situácia, mohlo by to byť podľa McKenzieho ako na tenisovom turnaji US Open, kde nie je nezvyčajné, že sa aj zápas v hlavnom vysielačom čase nakoniec začína o polnoci.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL