Účasť hráčov NHL na Olympiáde? Zlá správa pre Slovensko, tvrdí zámorský expert

Súčasťou schvaľovanej kolektívnej dohody je aj návrat hráčov NHL na olympijské turnaje v rokoch 2022 a 2026. Pre hokejových fanúšikov je to nepopierateľne skvelá správa. Pokiaľ ide o jednotlivé reprezentácie, môžu byť buď na strane víťazov alebo porazených.

Takto vybrané národné tímy rozdelil Ryan Kennedy z prestížneho magazínu The Hockey News. Víťazmi tohto rozhodnutia sú Kanada, Spojené štáty americké a Nemecko, ktoré budú v daných rokoch najviac profitovať z účasti hráčov NHL.

Prvé dva tímy asi netreba rozpisovať. Možno vám vŕta hlavou Nemecko, no Kennedy poukazuje na to, že v daných rokoch by už nemecký tím nemusel počítať len s posilami v podobe Philippa Grubauera či Leona Draisaitla, ale aj s mladíkmi Moritzom Seiderom, Timom Stutzlem, J.J. Peterkom či Lukasom Reichelom.

„Pevne verím, že Nemecko už čoskoro predbehne na medzinárodnej scéne Slovensko a Olympiáda bude skvelé miesto, aby sa táto teória potvrdila,“ poznamenal.

Kennedy sa Slovensku ešte venoval, keď ho zaradil medzi troch porazených. Dopĺňalo Rusko a Čínu, ktorá by to bez účasti hráčov NHL mala na domácom turnaji ľahšie. Teraz sa bude musieť spoliehať len na to, že ju súperi budú šetriť. To isté by sa dalo povedať aj o Taliansku v roku 2026.

No a tieto slová už boli adresované slovenskej reprezentácii: „Ako som už naznačil skôr, Slovensko zažíva náročné obdobie na medzinárodnej scéne a bude sa to len zhoršovať. Zdeno Chára má 43 rokov, Marián Gáborík 38. Marián Hossa bol práve uvedený do Siene slávy. Náhrady za nich jednoducho neexistujú. Dokáže to tento národ zvrátiť v nadchádzajúcich rokoch? Veľa nádejných hráčov tam nie je a Slovensko to bude mať ťažké s prežitím už na budúcich majstrovstvách sveta juniorov. Olympiáda s talentom z NHL preň ten výstup robí ešte strmším.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 07. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL