Budúcnosť Justina Faulka v St. Louis je vraj zrátaná

Podľa Jeremyho Rutherforda z The Athletic by sa cesty tímu St. Louis Blues a obrancu Justina Faulka mohli rozdeliť na rozširovacom drafte, na ktorom si bude budovať v budúcom roku svoje prvé mužstvo nový tím NHL zo Seattlu.

Blues by mali počas rozširovacieho draftu nechať Faulka nechráneného, pričom obranca takého kalibru by mohol vzbudiť pozornosť Seattlu aj napriek tomu, že po príchode do St. Louis významne zaostal za očakávaniami.

Faulk, ktorý si zahral v troch zápasoch hviezd, patril v drese Caroliny konzistentne medzi najproduktívnejších obrancov, no po výmene si pripísal len 16 bodov v 69 stretnutiach. Aj on sám si uvedomoval, že sa od neho čakalo viac.

„Nevyrovnanosť výkonov. Mal som zápasy, ktoré boli dobré, a nie vždy som na ne nadviazal. Nebol som taký dôrazný, ako som mal byť. Pravdepodobne som čakal až príliš na to, že hra príde ku mne samá, “ poznamenal.

Blues si na rozširovacom drafte budú chrániť svojich najlepších hráčov. Na pravej strane majú pod zmluvou lacnejšieho Coltona Parayka, novú zmluvy by chcel podpísať Alex Pietrangelo a počítať treba aj s Vinceom Dunnom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 07. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL