Romanov sa pripojí ku Canadiens. Tí majú nakazených hráčov

Nádejný obranca Alexander Romanov sa pripojí k tréningovému kempu tímu Montreal Canadiens, keď mu skončí povinná karanténa po prílete z Ruska. V nedeľu o tom informoval tím, ktorý mal však aj jednu negatívnu správu.

Romanov sa s Montrealom dohodol na trojročnej nováčikovskej zmluve v máji, ale začiatok platnosti kontrakt nebol určený pre neistotu vyplývajúcu z koronavírusu. Teraz by ju mal podpísať s tým, že sa pripojí k tímu v tréningovom kempe, ale nebude hrať v zápasoch.

Takýmto spôsobom by sa spálil prvý rok jeho zmluvy a on by si zvykal na tím, ku ktorému by sa mohol plnohodnotne pripojiť v budúcom ročníku. Romanov bol draftovaný pred dvoma rokmi z 38. miesta a posledný ročník strávil v CSKA Moskva. V KHL si pripísal sedem bodov v 43 dueloch.

A teraz negatívna správa...

Montreal, ktorý v predkole play-off narazí na Pittsburgh, má momentálne minimálne troch hráčov, ktorí boli pozitívne testovaní na koronavírus. Zdroje z prostredia tímu o tom informovali Arpona Basuho z The Athletic.

Hráči nemôžu byť špecifikovaní podľa smerníc, ktoré liga dohodla s hráčmi pri schvaľovaní návratových protokolov. NHL doteraz oznámila, že od začiatku druhej fázy plánu návratu (začala 8. júna) bolo pozitívne otestovaných 35 hráčov. Basu dodáva, že nie je známe, či boli do toho už započítaní aj spomínaní hráči Canadiens.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL