Wild majú nového trvalého trénera. Upísali si už aj ruskú hviezdu

Tím Minnesota Wild mal v pondelok pre svojich fanúšikov pripravené dve dôležité správy.

Wild vymenovali za svojho piateho permanentného trénera v klubovej histórii Deana Evasona, ktorý podpísal novú zmluvu do konca ročníka 2021/22. Päťdesiatpäťročný kormidelník viedol tím pôvodne na dočasnej od februára, keď dostal výpoveď Bruce Boudreau. Zaznamenal bilanciu 8-4-0.

„Dean odviedol fantastickú prácu v pozícii dočasného trénera a zaslúži si túto šancu. Teším sa na to, ako budem ďalej sledovať náš tím pod jeho vedením,“ vyhlásil generálny manažér Bill Guerin.

Ten už definitívne podpísal aj zmluvu s ruským útočníkom Kirillom Kaprizovom. Obe strany sa dohodli na dvojročnom vstupnom kontrakte v hodnote 925 000 dolárov ročne so začiatkom platnosti v tejto sezóne, v ktorej však hrať nemôže. Prakticky to znamená, že tím spáli prvý rok jeho zmluvy a on bude môcť byť voľným hráčom už po sezóne 2020/21.

Dvadsaťtriročný Rus žiaril v moskovskom CSKA v KHL. V 57 zápasoch tejto sezóny nazbieral 62 bodov, aby bol tretím najproduktívnejším hráčom súťaže. Viedol ju s 33 gólmi.

„Sme nadšení, že oficiálne môžeme privítať Kirilla v našej organizácii. Prekonal všetky očakávania vo svojom rozvoji odkedy bol draftovaný. Je to rozumný a dynamický útočník, ktorého radi privítame v zostave, keď začne budúci ročník,“ poznamenal Guerin, ktorého organizácia draftovala Kaprizova v roku 2015 zo 135. miesta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL