Sorokin bleskovo s Islanders zmluvu už aj predĺžil

Nádejný brankár Iľja Sorokin konečne podpísal dlho očakávanú zmluvu s tímom New York Islanders. Nováčikovský kontrakt bude platiť do konca sezóny 2019/20. Oznámil to jeho agent Dan Milstein.

Ilya Sorokin signs with the New York Islanders for the remainder of 2019-2020 season. #WeAreGoldStar! pic.twitter.com/NLdGq47aR2

— Dan Milstein-Hockey (@HockeyAgent1) July 13, 2020

Dvadsaťštyriročný Rus strávil posledných päť sezón s CSKA Moskva v Kontinentálnej hokejovej lige. Aktuálny ročník ukončil s priemerom 1,50 inkasovaného gólu na zápas a s 93,5% úspešnosťou zákrokov. Odchytal 40 duelov.

Sorokin, ktorý bol newyorským tímom draftovaný v roku 2014 z celkového 78. miesta, je mnohými považovaný za najlepšieho brankára mimo NHL. Po vypršaní tejto zmluvy bude obmedzeným voľným hráčom a dostane šancu vyjednať si lepšie platové podmienky.

DOPLNENÉ: Netrvalo dlho a ruský brankár s vedením Islanders podpísal nový jednocestný kontrakt platný pre sezónu 2020/21. Ten mu vynesie rovné dva milióny amerických dolárov, pričom polovicu dostane vo forme podpisového bonusu. Po vypršaní tejto zmluvy bude môcť byť obmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL