Krug: Zrejme sa musím pripraviť na trh s voľnými hráčmi

Hviezdny obranca tímu Boston Bruins, Torey Krug, nevie, kde bude hrať po skončení tejto sezóny, no uvedomuje si, že by to nemuselo byť v drese tímu, ktorý obliekal celú doterajšiu kariéru.

„Skutočne neviem, čo sa stane. Snažím sa to brať deň po dni a myslím momentálne len na play-off. Pravdepodobne sa budem musieť pripraviť na trh s voľnými hráčmi. Potom uvidíme, čo sa stane tam. Ohľadom toho, čo sa deje s Bruins, to je zrejme otázka na niekoho iného,“ povedal Krug pre The Athletic.

Dvadsaťdeväťročný rodák z amerického Michiganu by mohol byť na trhu najlepším dostupným obrancom. Momentálne má inak nastavenú myseľ, ako keď podpisoval svoj posledný kontrakt v roku 2016.

„Moje priority sa trošku zmenili. Som manželom a otcom, vďaka čomu celkom inak vnímam, kde ležia vaše priority. Musíte myslieť na školy. Musíte myslieť na kvalitu života. Žiť v určitom klimatickom pásme a podobne. Všetko to musíte zohľadňovať. Uvidíme,“ poznamenal Krug.

„Myslím si, že nakoniec aj šanca bojovať a byť súčasťou vodcovskej skupiny, sú pre mňa všetko dôležité veci, snaha vybudovať niečo a byť súčasťou niečoho špeciálneho. To chcete vždy. Vstupuje do toho veľa vecí.“

Krugove šance podpísať lukratívnu zmluvu v Bostone sa zmenšili ratifikovaním kolektívnej dohody, ktoré v blízkej budúcnosti počíta so stagnujúcim platovým stropom. Nie sú však nulové. Bruins majú pre budúci ročník k dispozícii 18 miliónov dolárov len s pár kľúčovými hráčmi potrebujúcimi nové zmluvy.

Krug, ktorý momentálne zarába 5,25 milióna dolárov ročne, patrí v NHL medzi popredných ofenzívnych obrancov. Od roku 2013 je siedmym najproduktívnejším „zadákom“ s 335 bodmi. V 61 zápasoch tejto sezóny si pripísal deväť gólov a 40 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 07. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL