Potrebujú okamžitú pomoc: Sabres vraj chcú vymeniť svoju top voľbu na drafte

Tím Buffalo Sabres bol počas tohto roka často v správach a nie z tých najlepších dôvodov. Určite nepotešilo ani to, ako svoju frustráciu opäť verejne prejavil kapitán Jack Eichel, ktorému by mohla dochádzať trpezlivosť.

A aj preto bude nový generálny manažér Kevyn Adams robiť v nadchádzajúcich mesiacoch všetko preto, aby si udržal hviezdneho útočníka tým, že urýchli budovanie konkurencieschopného tímu. Jeho prvý veľký krok by mohol prísť pred vstupným draftom.

S cieľom vylepšiť súčasnú zostavu by totiž Adams mohol vymeniť celkovú ôsmu voľbu na pomerne kvalitnom drafte. John Vogl z The Athletic tvrdí, že by takýmto spôsobom mohol chcieť získať útočníka do prvých dvoch formácií.

Tím nechce čakať, kým by sa hrať vybraný z ôsmeho miesta vyvinul a Vogl si myslí, že by sa pred draftom malo tejto skutočnosti venovať veľa pozornosti.

V prospech takejto výmeny totiž hrá aj dostatok miesta pod platovým stropom, ktorý by umožnil získať aj vysoko plateného hráča. To by mohlo lákať k výmene tímy, ktoré budú mať s platovým stropom problémy. A pri nemennom strope ich nebude málo.

Dokonca by mohli skúsiť zistiť, či je skutočne dostupný Brock Boeser vo Vancouveri. Vo Philadelphii by napríklad mohli zabojovať o hráča, ako je Jakub Voráček či James van Riemsdyk. Samozrejme, ak budú dostupní.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 07. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL