Kovaľčuk sa cíti dobre vstupujúc do prvého play-off od roku 2012

Iľja Kovaľčuk hovoril počas uplynulých týždňov, že tréningový kemp mu pomohol lepšie sa zžiť s mužstvom Washingtonu, s ktorým bude v tomto roku bojovať o Stanleyho pohár. Pred prvým play-off od roku 2012 sa cíti komfortne.

„Som s tímom už druhýkrát, a tak je to pre mňa omnoho pohodlnejšie. Poznám hráčov a situáciu. Je to skvelé. Máme tu skvelých chlapcov a poznám aj trénera. Dokonca som s ním ešte aj hral v Atlante. Povedal mi, ako ma bude využívať, a som z toho nadšený,“ skonštatoval Kovaľčuk.

Capitals najskôr čaká skupina o nasadenie, v ktorej si postupne zmerajú sily s Tampou Bay, Philadelphiou a Bostonom. Prvý duel je na programe už v pondelok. Následne sa tím stretne s úspešným kvalifikantom v prvom kole vyraďovacích bojov.

Tridsaťsedemročný ruský útočník nehral v play-off NHL od ročníka 2011/12, keď pomohol New Jersey dostať sa až do finále Stanleyho pohára, v ktorom Devils nestačili na Los Angeles. Vtedy zaznamenal 19 bodov (8+11) v 23 stretnutiach.

„Myslím si, že je to trofej, ktorá sa vyhráva najťažšie, a toto je skvelá príležitosť hrať v play-off, v ktorom má na trofej každý. Každý má aj rovnaký cieľ. Potrebujeme pracovať tvrdo, byť ako rodina a stanú sa dobré veci,“ povedal Kovaľčuk, ktorý od príchodu do Washingtonu stihol odohrať sedem zápasov so ziskom gólu a troch asistencií.

„V roku 2012 sme si užili veľa zábavy. Mali sme skvelý tím, boli sme podceňovaní v takmer každej sérii a našli sme cestu až do finále. To už je však minulosť. V tomto play-off to bude trochu iné, ako sme všetci zvyknutí. Sme nadšení, že sme tu a myslím si, že sme na to aj pripravení. Máme dostatok skúseností a náš tím je hladný. Máme chlapcov, ktorí chcú skutočne uspieť, takže sa už nevieme dočkať začiatku.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL