Raska vystrašil koronavírus, ale už trénoval. Bude v stredu chytať?

Brankár Tuukka Rask sa v pondelok vrátil do tréningového procesu tímu Boston Bruins po tom, čo vynechal sobotný tréning a nedeľný zápas. Už v stredajšom stretnutí proti Tampe Bay by však mohol stáť v bráne.

Rask prezradil, že dva dni strávil preventívne v karanténe, pretože mal príznaky nového koronavírusu. Absolvoval však dva testy, ktoré sa vrátili s negatívnym výsledkom. Stále kašle, ale už sa cíti lepšie.

„Myslím si, že len chceli byť veľmi opatrní, ak tam boli symptómy, pretože, ak by som mal pozitívny test, tak by som medzitým vírus šíril po okolí a bohvie, koľko hráčov by to chytilo,“ povedal fínsky brankár. „Nebolo ľahké pár dní len ležať v posteli, ale teraz už som pripravený chytať.“

Rask nechytal v otváracom zápase skupiny o nasadenie, v ktorom ho v bráne zastúpil Jaroslav Halák. V stredu sa jeho tím bude pokúšať zareagovať na prehru 1:4 s Philadelphiou.

„Dúfajme, že všetko pôjde dobre a bude v stredu späť v bráne,“ poznamenal tréner Bruce Cassidy, ktorému na pondelkovom tréningu chýbal Patrice Bergeron. Ten sa však na ľad vráti už v utorok a v stredu bude hrať. Hrať by však stále nemal Ondřej Kaše, ktorého návrat do zostavy by mohol prísť v ďalšom zápase proti Washingtonu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL