Burke: Maurice prekročil hranicu, Tkachuk nie je špinavec

Winnipeg v pondelok vyrovnal stav série proti Calgary aj bez troch zranených hráčov zo základnej zostavy. Jeden z nich, Mark Scheifele, mal najviac zmedializované poranenie. Pozornosť pritom v tejto súvislosti pútal aj jeho tréner Paul Maurice.

Scheifele utrpel zranenie v prvej tretine sobotného zápasu, keď sa snažil vyhnúť bodyčeku od Matthewa Tkachuka po tom, čo nahodil do útočného pásma puk. Tkachuk následkom toho vrazil do jeho nohy a Maurice ho po zápase obvinil z úmyslu.

„Bolo to úmyselné. Bolo to ohavné, špinavé kopnutie do zadnej časti jeho nohy. Na zábere z prenosu v televízii to neuvidíte, ale pozrite sa na to z kamery na modrej a priblížte si to. Išiel mu po zadnej časti nohy. Mohol mu prerezať Achilovku. Mohol mu ukončiť kariéru. Bol to absolútne ohavný, nechutný zákrok,“ povedal kormidelník.

Tkachuk sa nechal počuť, že úmysel zraniť súpera nemal. A na jeho stranu sa postavil aj známy Brian Burke, ktorý sa vyjadril aj k správaniu trénera Jets. Ten podľa neho zašiel svojimi vyjadreniami príliš ďaleko.

„Skončilo to nešťastne. Nechcete vidieť hráča, ako je Mark Scheifele, na ľade, ale sledoval som to tu v štúdiu dôkladne. Po tom, čo som počul komentár Paula Mauricea, ktorého veľmi rešpektujem, som sa k tomu vrátil a pozrel som si to znova. Bolo to nešťastné, ale nebolo tam nič špinavé alebo nelegálne, s čím sa stotožňuje aj liga, ktorá za to neudelila žiadnu suspendáciu,“ povedal Burke pre Sportsnet.

„Ide o športovosť a každý vie, že by som toto nikdy v play-off neurobil. On sa snažil ovplyvniť Oddelenie hráčskej bezpečnosti. rešpektujem a mám rád Paula, ale myslím si, že tu prekročil hranicu. Spochybňuje charakter charakterného hráča. Matthew Tkachuk nie je špinavec... Prekročil hranicu.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL