Pánik naštartoval cestu za vyrovnaním. Cítim sa dobre, tvrdí

Richard Pánik má za sebou prvý zápas v skupine o nasadenie v rámci Východnej konferencie. Jeho Washington v ňom získal bod, keď s Tampu prehral 2:3 po nájazdoch. Prehrával už pritom o dva góly, čo podľa slovenského útočníka ukazuje mentálnu silu Capitals.

„Prehrávali sme 0:2, ale vrátili sme sa. Ukázali sme, aký charakter máme v šatni. Odteraz musíme hrať náš najlepší hokej, priniesť trochu tvrdosti a budeme v poriadku,“ povedal Pánik.

Tím z hlavného mesta USA vyrovnal stav v priebehu dvoch minút záveru druhej tretiny. Cestu za návratom pritom začal práve martinský rodák, ktorý v 38. minúte dorazil za chrbát Andreja Vasilevského strelu Radka Gudasa.

„Videl som, ako sa Guddy snažil vystreliť puk, a tak som zamieril k bráne. Puk sa odrazil od bránky, tak som k nemu podišiel, aby som ho zasunul do brány,“ poznamenal Pánik.

Pánik hral na ľavej strane štvrtého útoku po boku Nica Dowda a Garneta Hathawaya, do ktorého klesol po príchode Iľju Kovaľčuka krátko pred prerušením sezóny. Už vtedy sa formácia ukazovala v dobrom svetle a pokračovala v tom aj v pondelok.

„Cítim sa dobre. Snažím sa hrať jednoduchý hokej, hrať moju hru, hrať telom a tvoriť aj nejaké šance v útoku. Myslím si, že náš útok mal úspech v základnej časti, a tak sa na tom snažíme stavať. Sme na dobrej ceste,“ dodal Pánik.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL