Tatar: Je to lepšie, ako som čakal. Stretol som zatiaľ len jedného Slováka

Slovenský útočník Tomáš Tatar v týchto dňoch bojuje so svojím Montrealom v kvalifikačnej sérii proti Pittsburghu. A hoci boli obavy, ako zvládnu v bubline hráči voľný čas, jemu to problém nerobí. Už si zvykol aj na pravidelné testy na koronavírus.

„Každý deň nás testujú, aby sme mohli ísť na tréningy a zápasy. Bez negatívneho výsledku vás nepustia na ľad. NHL to zvláda dobre, všetko prebieha hladko, tímy nemajú nakazených. Je to rozumne vymyslené,“ povedal Tatar pre denník Šport.

„Máme k dispozícii reštaurácie, ktoré sú len pre nás. Sú tu miesta, kde sa môžete ísť prejsť. Fungujú tu aj kaderníctva, či iné veci, takisto máme v druhom hoteli bazén. Jediné negatívum je, že sme bez priateliek či žien.“

Tatar si pochvaľuje, že bublina je lepšia, ako izolácia, v ktorej musel byť počas tréningového kempu v Montreale, kde musel po tréningov ísť rovno domov a mal obmedzený pohyb. V bubline môže utužovať vzťahy so spoluhráčmi a naraziť aj na súperov. A aj na krajanov, hoci doteraz Dubničan stretol len jedného.

„Nie je to ideálne, ani play-off nie je určené na to, aby ste si robili kamarátstva. Samozrejme, ale stretávam veľa ľudí, či už bývalých spoluhráčov alebo napríklad kamaráta z reprezentácie Martina Marinčina. Ostatných Slovákov som ešte nestretol,“ poznamenal Tatar.

K zápasom play-off neodmysliteľne patrí skvelá atmosféra vytvorená fanúšikmi vo vypredaných arénach, ktorí ženú vpred aj hráčov na ľade. To, samozrejme, v tomto roku pre pandémiu nie je možné. Napriek tomu sa to však dá zvládnuť.

„Nebolo to až také zlé, ako si každý myslel,“ skonštatoval Tatar. „Po tribúnach rozložili obrovské obrazovky, kde je vidieť fanúšikov, ktorí sa pripojili z domu online. Je urobená umelá atmosféra, ktorá nie je zlá, aj keď, samozrejme, naživo to je lepšie. Myslel som si, že to bude oveľa horšie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL