Tímy bez play-off majú na NHL pochopiteľnú požiadavku

Generálni manažéri siedmich klubov, ktoré sa nezapojili do 24-členného rozšíreného play-off, sa zomkli a spoločne poslali vedeniu NHL žiadosť, ktorá sa pri aktuálnej situácii dá pochopiť.

Detroit, Ottawa, Buffalo, New Jersey, Los Angeles, San Jose a Anaheim od ligy žiadajú, aby im pred štartom sezóny 2020/21 umožnila mať dlhšie tréningové kempy. Informujú o tom Craig Custance a Pierre LeBrun z The Athletic.

Generálni manažéri spomínaných klubov údajne žiadajú minimálne dva dodatočné týždne predtým, ako začnú tréningové kempy 24 tímov, ktoré sa zapojili do dohrávky aktuálneho ročníka. Tie by mali predbežne začať 17. novembra.

Hráči 24 tímov z rozšíreného play-off mohli trénovať dobrovoľne od 8. júna, v rámci tréningového kempu od 13. júla a zápasy hrajú od prelomu mesiacov. Hráči zvyšných tímov hrali a trénovali organizovane naposledy v marci a môžu čeliť až osemmesačnej pauze.

Hráči zo spomínaných siedmich tímov by mohli mať právo nezapojiť sa do dvoch týždňov kempu navyše. Momentálne nie je známe, aké rozhodnutie by v tejto otázke mohla NHL urobiť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL