Sklamaný Studenič: Občas je to nad moje sily

Slovenský útočník Marián Studenič si užíval vydarenú prvú polovicu nováčikovskej sezóny v zámorí, ale odvtedy sa niečo zlomilo. Ani tento ročník pre neho v organizácii New Jersey Devils nedopadol najlepšie.

Dvadsaťjedenročný rodák z Holíča, ktorý bol draftovaný pred troma rokmi z celkového 143. miesta, je odhodlaný pozviechať sa a ísť ďalej, no z prvých dvoch rokoch v AHL si odnáša skôr sklamanie.

„Niekedy je to peklo. Priznám sa, že občas je to nad moje sily to tam zvládnuť. Je to večný boj. Keďže je však NHL mojím veľkým snom, vydržím to. Kým tam budem mať kontrakt, vždy tam nechám všetko, čo vo mne je,“ povedal Studenič pre Nový Čas

Studenič zažíva obdobie frustrácie najmä po tom, čo aj keď sa mu v záložnom tíme začalo dariť, nedostával väčšiu dôveru, ako by čakal, a musel si vytrpieť pokles priestoru na ľade. Napokon tak vyprodukoval len 17 bodov (9+8) v 37 dueloch.

„Bolo to dosť zvláštne. Nehrával som na poste, kde sa cítim najlepšie a môžem rozvinúť svoje danosti. V Amerike vám nikto nič nevysvetlí a v jednej chvíli ste mimo. Ťažko môžete uspieť, ak necítite dôveru a nehráte presilovky. Za pár minút na ľade toho veľa nevymyslíte!“

Studenič momentálne trénuje s bratislavským Slovanom. Bude v tom pokračovať, kým nebude vedieť viac o budúcej sezóne v zámorí. Tréningový kemp sa začne najskôr v strede novembra, pričom sezóna najskôr v decembri. Rád by si zahral za Slovan aj v súťažných zápasoch, no sám nevie, čo prinesie budúcnosť. S New Jersey je v kontakte výhradne jeho agent.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL