Vyštvú Canadiens z Montrealu Maxa Domiho?

Za ostatných 24 hodín sa v zámorí veľa popísalo a pohovorilo o tom, že Max Domi nemôže byť spokojný v tíme Montreal Canadiens. Vyvrcholí to tým, že požiada vedenie tímu o výmenu?

Šikovný útočník bol presunutý do štvrtého útoku a jeho vyťažovanosť každým zápasom klesá napriek tomu, že bol v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom tímu a riskoval svoje zdravie hraním play-off počas pandémie s cukrovkou.

Eric Engels zo Sportsnet poukázal, že v prvej tretine stredajšieho duelu proti Pittsburghu absolvoval Domi len päť striedaní a len Jake Evans (03:08) a Dale Weise (03:03) v nej odohrali menej ako jeho 3 minúty a 33 sekúnd.

Bývalý hráč NHL a súčasný analytik TVA Sports Michel Bergeron bol pobúrený rozhodnutím nechať Domiho hrať tak málo. Povedal, že je neakceptovateľné, aby jeden z najlepších hráčov Canadiens bol spárený s jedným z najhorších a myslí si, že už sa vzťah medzi Domim a trénerom Claudeom Julienom nedá napraviť.

„Teraz je ten čas. Zaradíte Domiho na miesto Jonathana Drouina v prvom útoku a dúfate v najlepšie. Čo je však ešte horšie, generálny manažér Marc Bergevin podporuje Julienovo rozhodnutie. Niečo sa v tom tíme deje!“ poznamenal Bergeron.

Domi zatiaľ vyzerá byť vo svojej situácii nad vecou: „Bez ohľadu na to, kedy ste na ľade, očakáva sa, že budete hrať na 100 % a urobíte všetko, čo môžete, aby ste pomohli tímu vyhrať. Nezáleží na tom, kde hráte a s kým hráte, musíte vyťažiť maximum z času, ktorý na ľade strávite.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL