Trotz je za to, aby bol formát play-off s 24 tímami trvalý

Hoci sa tohtoročný formát vyraďovacej časti s 24 tímami stretol pôvodne s rozporuplnými reakciami, hlavný tréner tímu New York Islanders Barry Trotz si myslí, že by ho NHL mala implementovať natrvalo.

„Myslím si, že liga je taká vyrovnaná a že tak vyrástla počas môjho pôsobenia v nej, pokiaľ ide o počet tímov, že by to malo byť dôkladne zvážené,“ povedal Trotz pre Newsday.

„V NHL je momentálne až príliš veľká vyrovnanosť. Myslím si, že by to liga mala určite zvážiť. Ja by som bol v prospech toho.“

NHL využíva formát so 16 účastníkmi play-off od ročníka 1979/80, v ktorom hralo len 21 tímov. V tomto ročníku bola nútená k zmene pre pandémiu koronavírusu, ktorá stála za predčasným ukončením základnej časti.

Šancu v bojoch o Stanleyho pohár tak dostalo prvých 12 tímov z každej konferencie. Novinkou boli skupiny o nasadenie medzi prvými štyrmi tímami a kvalifikačné predkolo, do ktorého sa zapojili tímy na 5. až 12. pozícii v sériách na tri víťazné zápasy.

Carolina Hurricanes sa stal prvým tímom, ktorý sa cez kvalifikačné predkolo dostal do prvého kola play-off. Odtiaľ sa už bude hrať tak, ako býva zvykom – na štyri víťazné zápasy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL