Krivošík podčiarkol svoje ambície: Toto beriem ako odrazový mostík do NHL

Útočník Filip Krivošík je v súčasnosti jedným z najtalentovanejších slovenských hokejistov. Momentálne sa pripravuje na svoju štvrtú sezónu vo Fínsku, kde by chcel pokračovať vo svojom napredovaní s cieľom dostať sa do NHL.

Krivošík strávil posledné dve sezóny v Hämeenlinne z fínskej Liigy. V novom ročníku, ktorý odštartuje v októbri, nastúpi za SaiPu. Zotrvanie v krajine tisícich jazier mu z pohľadu svojich ambícii vyhovovalo.

„Vo Fínsku je ten hokej rýchly. Sú špecifickí tým ich štýlom. Veľmi dobre bránia, majú dobrú obranu, majú to veľmi prešpecifikované. Pre mňa je to taký odrazový mostík, že keď sa presadím vo Fínsku, tak určite mám na tú NHL a pôjdem si za svojím,“ povedal Krivošík pre TA3

Dvadsaťjedenročný bratislavský rodák, ktorý v NHL nebol nikdy draftovaný, pritom o svojich ambíciách nehovoril prvýkrát.

„Mojou najväčšou prioritou je dostať sa do NHL,“ povedal Krivošík v máji pre denník Šport. „Nevnímam negatívne, že sa draft pred rokmi nevydaril. Mám v hlave ciele a cestu, po ktorej idem. Je zbytočné pozerať sa do minulosti. Momentálne je predo mnou, aby mi vyšla ďalšia sezóna a posunul som sa do zámoria.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL