Tatarov tím pozná súpera v prvom kole. Černák zbieral bodyčeky a bloky

V sobotu sa v NHL odohrali len dva zápasy, ale v oboch sme spoznali prvé nasadené tímy pre play-off. Z úspechu sa nemohol tešiť slovenský obranca Erik Černák.

Neprehliadnite:
Sekcia play-off 2020 - tabuľky, série, pavúk...

Východná konferencia – o nasadenie

TAMPA BAY – PHILADELPHIA 1:4

Ako prvý nasadený tím vo Východnej konferencii bude Philadelphia, ktorú v prvom kole play-off vyzve Montreal. Rozhodlo o tom sobotné víťazstvo Flyers 4:1 nad Tampou Bay, ktorej zostalo v rukách druhé miesto a svojho súpera ešte nepozná – bude to Toronto alebo Columbus. Základy výhry Philadelphie položil už v prvej tretine Nicolas Aube-Kubel, ktorý strelil dva góly. Naposledy to v zápase play-off ako nováčik dokázal Matt Read v roku 2012. Neskôr na neho nadviazali Joel Farabee a Tyler Pitlick, ktorý pečatil triumf gólom do prázdnej brány. Sean Couturier a Shayne Gostisbehere nazbierali po dve asistencie, Carter Hart kryl 23 striel. Ako jediný na neho našiel recept Tyler Johnson v presilovke. Andrej Vasilevskij urobil 26 zákrokov. V akcii nechýbal slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 20 minút a 17 sekúnd so ziskom mínusového bodu. Urobil najviac blokov v zápase – štyri – a predviedol aj päť bodyčekov. Duel nedohral jeho spoluhráč Victor Hedman, ktorý sa zranil už v prvej tretine. Už dnes spoznáme zvyšné poradie v skupine o nasadenie v rámci Východnej konferencie – Washington zatiaľ získal bod, Boston je bez bodu.

Pekná gólová akcia na konci s 2. gólom Aube-Kubela v play-off:


Hviezdy duelu: 1. N. Aube-Kubel, 2. S. Gostisbehere, 3. S. Couturier (všetci PHI)

Západná konferencia – o nasadenie

COLORADO – VEGAS 3:4 PP

Vegas trikrát prišlo o vedenie, ale Alex Tuch strelil gól 15,9 sekundy pred koncom predĺženia, ktorým rozhodol o výhre 4:3 nad Coloradom i o prvom mieste v tabuľke skupiny o nasadenie, vďaka ktorému sa „Rytieri“ v prvom kole play-off stretnú so Chicagom. Súperom Colorada bude Arizona. Jonathan Marchessault strelil dva góly – prvý v presilovke a druhý z trestného strieľania, Nicolas Roy sa tiež tešil z gólu a Robin Lehner urobil 32 zákrokov. Prekonali ho Nathan MacKinnon, Joonas Donskoi a J.T. Compher, ktorý vynútil predĺženie 62 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Philipp Grubauer opustil duel s 22 zákrokmi. O poradí na treťom a štvrtom mieste v skupine o nasadenie v Západnej konferencii rozhodne dnešný súboj medzi St. Louis a Dallasom. Oba tímy ešte nebodovali.

Trestné strieľanie Marchessaulta:


Rozhodujúci gól Tucha:


Alex Tuch, útočník Golden Knights: „Sú to dobré pocity. Bolo naším veľkým cieľom získať prvé miesto. Som rád, že sme to mohli splniť, ale nezleží na tom, kto strelil gól, pokiaľ sa nám to podarilo. Pre mňa osobne to je jeden z najväčších gólov v play-off.“

Nathan MacKinnon, útočník Avalanche: „Dnešná prehra bolí, ale sme nasadení ako druhí, takže nie sme na zlej pozícii a cítime sa dobre pred štartom prvého kola play-off.“


Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. M. Stone (VGK), 3. J.T. Compher (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:17 0 0 0 -1 0 0 5



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 08. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL