Draftová lotéria: Ktorý tím vyhral právo draftovať Lafrenierea?

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL uskutočnila ostro sledovaná druhá fáza draftovej lotérie, ktorá rozhodla o tom, ktorý tím bude mať právo vyberať na tohtoročnom drafte, ktorý je naplánovaný na 9. a 10. októbra, ako prvý.

Prvá fáza toto právo rezervovala pre jeden z tímov, ktorý vypadol z kvalifikačného predkola. Rovnakú, 12-5percentnú šancu mali Edmonton, Florida, Minnesota, Nashville, Rangers, Pittsburgh, Winnipeg a Toronto. Šťastie sa nakoniec usmialo na newyorský tím.



Očakáva sa – a je to takmer isté – že Rangers z prvého miesta siahnu po Alexisovi Lafreniereovi, ktorý viedol každý možný preddraftový rebríček nádejí. V tejto sezóne zaznamenal v drese Rimouski 112 bodov (35+77) a stal sa najužitočnejším hráčom QMJHL i celej CHL.

„Sú to skutočne dobré správy. Rangers sú neskutočný tím so skutočne dobrými hráčmi. Je to skutočne pekné mesto, takže sú to určite dobré správy a som skutočne šťastný,“ povedal osemnásťročný krídelník. „Myslím si, že v nasledujúcich rokoch ich čaká veľa úspechov.“

Newyorský tím bude vyberať draftovú jednotku len po druhý raz v histórii. V roku 1965 si vybral útočníka Andreho Veilleuxa. Vlani draftoval z druhého miesta Kaapa Kakka a v lete si upísali Artemija Panarina, ktorému sa darilo s Mikom Zibanejadom. Útok tímu tak nebude mať o kvalitu núdzu.

„Myslím, že veci sa začínajú dávať dokopy. Je pred nami ešte nejaká práca, a tak nechceme predbiehať, ale myslím si, že toto je dobrý večer pre fanúšika Rangers. Toto sa Rangers nikdy nestalo,“ vyhlásil generálny manažér Jeff Gorton. „Vedeli sme, že budeme potrebovať šťastia a dnes bolo na našej strane. Sme veľmi šťastní a to je pár dní po vyradení z dohrávky, odkiaľ sme odchádzali celkom nahnevaní. Je vtipné, ako to niekedy funguje.“

Po pondelku poznáme už poradie na prvých 15 miestach prvého kola: 1. New York Rangers, 2. Los Angeles Kings, 3. Ottawa Senators (od San Jose Sharks), 4. Detroit Red Wings, 5. Ottawa Senators, 6. Anaheim Ducks, 7. New Jersey Devils, 8. Buffalo Sabres, 9. Minnesota Wild, 10. Winnipeg Jets, 11. Nashville Predators, 12. Florida Panthers, 13. Carolina Hurricanes (od Toronto Maple Leafs), 14. Edmonton Oilers, 15. Pittsburgh Penguins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL