Guerin: U Wild určite dôjde k zmenám. Toto je priorita

Po tom, čo sa tím Minnesota Wild nedokázal prebojovať cez kvalifikačné predkolo, generálny manažér Bill Guerin vie, že pred budúcou sezónou bude mať veľa práce.

„Myslím si, že sme dobrým tímom, ale určite tam budú musieť byť urobené zmeny. Nezažili sme tu úspech. Veci sa potrebujú zlepšiť, tak to jednoducho je,“ povedal Guerin pre The Athletic.

Wild sa do bojov o Stanleyho pohár prebojovali štyrikrát za posledných päť rokov, ale nedokázali vyhrať ani jednu sériu. Minulý týždeň prehrali kvalifikačnú sériu proti Vancouveru v štyroch zápasoch.

Guerin vo svojej prvej sezóne v pozícii generálneho manažéra už stihol urobiť pár transakcií, pričom tou najvýznamnejšou bola výmena Jasona Zuckera do Pittsburghu, za ktorého získal Alexa Galchenyuka, Calena Adissona a voľbu v prvom kole draftu. Tiež vyhodil trénera Brucea Boudreaua.

Momentálne ho najviac ťaží skutočnosť, že mužstvu chýba skutočný center číslo jeden. Nájsť ho bude jedna z jeho najväčších priorít v medzisezónnom období.

„Tímy nemenia centrov číslo jeden, jednoducho nie. Zvyčajne si ich musíte nájsť na trhu s voľnými hráčmi alebo cez draft. Myslím si, že je to pozícia, ktorú naša organizácia potrebuje už dlho, takže sa ju pokúsime vyriešiť. Nie je to však najľahšia vec na svete,“ poznamenal Guerin.

Pokiaľ ide o súčasné mužstvo, zmluva končí len piatim hráčom. Luke Kunin a Jordan Greenway môžu byť obmedzenými voľnými hráčmi, Mikko Koivu, Galchenyuk a Carson Soucy neobmedzenými. Pod platovým stropom je rezerva 16,2 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL