Chára: Robíme pokroky, vieme čomu teraz čelíme

Nemal k dispozícii Davida Pastrňáka a Tuukku Raska, ktorí by sa v utorok mali vrátiť na ľad, ale inak bol tréner Bostonu Bruce Cassidy spokojný energiou, ktorú bolo cítiť počas pondelkového tréningu. Po nevýrazných výsledkoch v skupine o nasadenie potešila aj kapitána Zdena Cháru.

„Robíme s našou hrou pokroky. Myslím si, že sme nezískali výsledky, aké sme chceli, hlavne v posledných dvoch zápasoch, ale myslím, že sme sa zlepšovali. Energia je pre nás veľmi dôležitá. Musíme myslieť pozitívne a na tréningoch poctivo cibriť korčuľovanie. A tak tomu bolo aj dnes. Vieme čomu teraz čelíme,“ povedal Chára.

Boston si v prvých štyroch zápasoch dohrávky mohol dovoliť prehry, ale teraz už v „ostrom play-off“ pôjde o všetko. Súperom v sérii na štyri víťazné zápasy mu bude Carolina, ktorú vlani v štyroch zápasoch vyradil. V predkole ona vyradila na nulu Rangers.

„Mužstvo majú podobné ako v minulom roku, ale to sa dá povedať aj o našom tíme. Sú to dva podobné tímy, ktoré sa stretávali v základnej časti i vlani v play-off. Berieme ich za veľmi dobrý, šikovný a nebezpečný tím,“ skonštatoval Chára.

Štyridsaťtriročný trenčiansky rodák zažil v skupine o nasadenie niekoľko nevydarených momentov a mohlo sa očakávať, že sa v pokročilom veku bude rozbiehať pomalšie. Teraz však intenzita naberie novú úroveň, na ktorú musí byť pripravený.

„Od prvého zápasu po ten posledný sa tempo hry zvyšovalo, je to veľmi bojovné. Som si istý, že to bude zajtra opäť intenzívnejšie. Očakávame, že to bude o trochu rýchlejšie, dôraznejšie, nebude toľko miesta na ľade, bude tam viac súbojov a ochoty urobiť krok navyše,“ dodal Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL