Daňo si na NHL počká v materskom klube v Tipsport Lige

Hoci sa s ním spájali český Třinec či bratislavský Slovan, napokon Marko Daňo strávi úvod sezóny 2020/21 v tipsporligovom tíme Dukla Trenčín.

Dvadsaťpäťročný trenčiansky odchovanec má ambíciu zostať v zámorí a bojovať o NHL, kde bude po dohrávanej sezóne obmedzeným voľným hráčom, no keďže zámorská profiliga i nižšia AHL nezačnú skôr ako v decembri, rozhodol sa udržiavať vo forme v Európe.

„NHL sa začne oveľa neskôr ako zvyčajne. Preto som sa rozhodol pôsobiť zatiaľ v Európe. S agentmi sme sa zhodli, že by nebolo na škodu, aby som odohral nejaké súťažné zápasy. Alternatív bolo viacero. Trenčín bol pre mňa najlepšou voľbou, pretože môžem byť doma,“ povedal Daňo pre SZĽH.

„Otáznik visel nad poistkou. Vedenie Dukly sa na ňu pozrelo a povedalo, že klub je schopný ju zaplatiť. Sme dohodnutí ústne, chýba už iba podpísať potrebné papiere.“

Daňo podpísal pred aktuálnou sezónou ročný kontrakt s Columbusom, za ktorý odohral v základnej časti tri bezbodové duely. Väčšinu ročníka odohral za Cleveland v AHL, kde si pripísal 19 bodov (4+15) v 46 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 08. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL