Matthews: Nevyhrať sériu play-off štyrikrát po sebe je zahanbujúce

V štvrtom roku po sebe sa v ére Austona Matthewsa nepodarilo tímu Toronto Maple Leafs vyhrať ani jednu sériu play-off. A pre amerického útočníka nie je rokmi ľahšie zmierovať sa s takýmito porážkami.

„Mať dobrú základnú časť už viac nestačí. Všetko je to o prístupe. Musíme prísť na to, ako uspieť v play-off. Štyri roky po sebe, to už je celkom zahanbujúce,“ povedal Matthews pre Toronto Sun.

Toronto vstúpilo do kvalifikačného predkola ako ôsmy tím Východnej konferencie po základnej časti, v ktorej malo problémy s konzistentnosťou. Súperom mu bol Columbus, ktorý ho vyradil tesne po piatich zápasoch.

Počas nováčikovskej sezóny Matthewsa neuspeli Maple Leafs v prvom kole s držiteľom Prezidentovej trofeje, Washingtonom, ktorý ich vyradil po šiestich dueloch. V rokoch 2018 a 2019 vypadli v prvom kole po sedemzápasových sériách s Bostonom.

Napriek frustrácii však Matthews verí, že mužstvo má na to, aby sa v budúcnosti dostalo v play-off ďaleko.

„Jadro nášho mužstva verí, že už sme skoro tam. Nezáleží na tom, čo hovoria ostatní ľudia alebo ako si myslia, že sme ďaleko... My si prejdeme touto nepriazňou a nakoniec to prelomíme,“ poznamenal Matthews pre TSN.

Podobný optimizmus zdieľa aj obranca Jake Muzzin, ktorý v roku 2014 získal Stanleyho pohár s Los Angeles: „Odhodlanie vyhrať musí byť výraznejšie, ako iné veci. Keď ho nájdeme, budeme nebezpeční.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL