Poile sklamaný druhým útokom Predators. Vykúpi zo zmluvy bývalú trojku draftu?

Generálny manažér tímu Nashville Predators, David Poile, trvá na tom, že je otvorený čomukoľvek v snahe vylepšiť svoje mužstvo pred štartom sezóny 2020/21.

„Niektorí hráči sa nevrátia... Nie sme spokojní a urobíme nejaké zmeny. Musíme to manažovať lepšie, John Hynes a jeho zbor musia trénovať lepšie, a hráč musia lepšie hrať,“ uviedol Poile. „Všetky možnosti sú momentálne na stole, aby sme náš tím vylepšili pre sezónu 2020/21.“

Predators boli vyradení z kvalifikačného predkola po štvorzápasovej sérii s Arizonou. Od účasti vo finále v roku 2017 sa tak nedokázali ani raz dostať za hranicu druhého kola play-off.

Poile po skončení dohrávky ocenil hru obrancu Romana Josiho a znovuzrodenie prvého útoku zloženého z Ryana Johansena, Filipa Forsberga a Viktora Arvidsona. Naopak, nebol spokojný s druhou útočnou formáciou, ktorá často zahŕňala Matta Duchenea, Kylea Turrisa a Mikaela Granlunda.

„Druhá formácia bola slabinou tohto mužstva. Neodviedli si svoju prácu,“ poznamenal.

Nashville má len šesť hráčov, ktorým končí zmluva, a nepatrí medzi nich Turris. Práve ten sa začal objavovať v špekuláciách, že by sa jeho pôsobenie v Nashville mohlo blížiť ku koncu – prostredníctvom vykúpenia za zmluvy.

Ako niekdajšia draftová trojka nenapĺňa očakávania od svojho príchodu z Ottawy a vo svojej zmluve má stále platné štyri roky s „cap-hitom“ 6 miliónov amerických dolárov. V posledných troch sezónach pritom zaznamenal len 42, 23 a 31 bodov.

Adam Vignan z The Athletics tvrdí, že sa Predators snažili Turrisa vymeniť, ale nemohli nájsť tím, ktorý by akceptoval výmenu pri podmienkach jeho zmluvy, výkonnosti a veku. Ak by ho Predators vykúpili, vyplácali by mu 16 miliónov v nasledujúcich ôsmich rokoch. V platovom rozpočte by však získali štyri milióny dolárov navyše.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL