Generálny manažér Sabres: Máme veľa dobrých hráčov, len musíme mať lepšiu súhru

Nový generálny manažér tímu Buffalo Sabres, Kevyn Adams, tento týždeň povedal, že sa pokúsi urobiť všetko preto, aby tím urobil kroky vpred po tom, čo sa do play-off nedostal v deviatich sezónach po sebe.

„Musíte vyhrávať deň po dni, správne? Ja sa takto snažím koncentrovať na každý deň, v prvom rade vyhrať každý okamih. Každý moment, v ktorom ste, sa musíte snažiť byť lepší a lepší. Následne vyhráte deň, potom ten ďalší a robíte to dokola,“ povedal Adams pre ligový web.

„Takto chceme napredovať do budúcna. Chápem, že v tejto pozícii tam existuje urgencia a že naši fanúšikovia chcú vidieť úspechy. Chcem ich vidieť aj ja a všetci z nás. Musíme byť lepší. Musíme na ľade zostaviť lepší tím a ja tomu rozumiem. To je to, o čo sa práve teraz snažíme. Pracujeme každý deň na tom, aby sme vyhrávali tie momenty, ktoré sa snáď pretavia aj v úspech na ľade.“

Adams, ktorý nahradil v júni na poste generálneho manažéra vyhodeného Jasona Botterilla, by mohol urobiť významné zmeny v zostave už pred budúcou sezónou. Nepáčila sa mu totiž súhra súčasného mužstva, ktorú by chcel zlepšiť.

„V našom tíme je teraz veľa skutočne dobrých hráčov. Čo možno nie je úplne správne je, ako k sebe spolu pasujú. Pracujem na tom, veľa o tom premýšľam a rozprávam sa s množstvom rôznych ľudí,“ skonštatoval Adams.

„Snažím sa prísť na to, ako poskladať tím dokopy, aby nevyzeral dobre len na papieri, ale aby sa hráči zosynchronizovali na ľade. Myslím si, že keď sledujete play-off, tak vidíte tie chémie v útokoch, v obranných pároch. Pre špičkové tímy je to prirodzené.“

Sabres majú momentálne pre budúci ročník k dispozícii 34,5 milióna dolárov pod platovým stropom, ale len 10 hráčov pod zmluvou, z toho z útočníkov len Jacka Eichela, Jeffa Skinnera, Kylea Okposa a Marcusa Johanssona.

Obmedzenými voľnými hráčmi môžu byť až siedmi hráči, vrátane Sama Reinharta, Victora Olofssona a Brandona Montoura. Ďalších päť členov tímu môže mať status neobmedzeného voľného hráča.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL